Het verhaal van Lifetime

dooradmin

Het verhaal van Lifetime

Bij LIFETIME bekijken we de wereld al meer dan 40 jaar door de ogen van het kind. Er is veel veranderd in de loop der tijd. Kinderen hebben nu een eigen kamer, de kamers zijn groter en er zijn allerlei trends gekomen en weer verdwenen. Eén ding is echter onveranderd gebleven, namelijk onze filosofie:

KINDEREN HOEVEN ALLEEN MAAR TE SPELEN,
TE ONTDEKKEN EN PLEZIER TE HEBBEN.

Met dit motto als leidraad scheppen we opvallende en fantasierijke werelden, die de basis vormen voor de reis door de kinderjaren. Dankzij de combinatie van traditioneel vakmanschap en Deense kwaliteit zorgen we dat kinderen in een veilige omgeving pret kunnen maken en spelen. Alleen het beste is goed genoeg, voor ons en voor je kind.

Onze visie

Duurzaam en milieubewust
We maken gebruik van speciaal geselecteerd duurzaam grenenhout, dat langzaam in moeilijke klimatologische omstandigheden groeit. Hierdoor ontstaat een sterke houtsoort, die zeer geschikt is om onze meubelen van hoge kwaliteit te maken. Het hout komt ook uit duurzame bosbouw, waar voor iedere gekapte boom 1,5 nieuwe boom wordt  geplant. Het hout is afgewerkt met milieuvriendelijke lakken en beitsen op waterbasis. LIFETIME Kidsrooms kreeg in 2004 de Green Environmental Award voor onze verantwoorde en milieuvriendelijke producten.

Veilige en stabiele constructies
Het meubilair is en blijft stevig en stabiel gedurende vele jaren, zelfs wanneer het wordt omgebouwd. De goed doordachte en solide constructie betekent dat de kinderen er vele jaren plezier van beleven. Onze bedden voldoen ook aan de hoogste veiligheidseisen, vaak meer dan de wettelijke norm. Onze bedden zijn ook uitgebreid getest door TÜV, een strenge test autoriteit.

Kwaliteitsgarantie
Wij maken al onze meubelen in eigen huis. Onze deskundige meubelmakers en houtbewerkers hebben zeer geavanceerde apparatuur. Dit betekent dat we in staat zijn om een garantie van maar liefst 5 jaar op de constructie van onze bedden te bieden. Kwaliteit blijft onze lange termijn focus.

Leren, spelen en plezier maken
Met onze praktische meubels – zoals een verstelbaar bureau of de boekenkasten – en prachtige accessoires – zoals prachtige hemels of bijpassende kussens – kunt u de kamer van uw kinderen inrichten naar hun behoeften, en zo hun dromen laten uitkomen.

Onze geschiedenis

LIFETIME Kidsrooms – een merk van het familiebedrijf M. Schack Engel A/S

LIFETIME Kidsrooms is er al sinds 1972. Echter het bedrijf M. Schack Engel A/S kan terugkijken op tientallen jaren ervaring in de meubelindustrie. De geschiedenis van de meubelproductie in Denemarken, Højer gaat terug tot 1924, toen Lars Hans Engel, de grootvader van de huidige eigenaar, een reparatie werkplaats opende. Zijn zoon, Martin Schack Engel nam het bedrijf in 1958 over, breidde het portfolio uit en maakte van de werkplaats in de volgende jaren een kleine meubelmakerij.

Het bijzondere: al het meubilair werd gemaakt van grenenhout en de constructie van de meubelen werd gemaakt met wiggen.

Door de grote vraag, ging het bedrijf zich op kindermeubelen concentreren en er werd geïnvesteerd in personeel en machines voor de productie van de meubels. Dit was tevens het startpunt van een succesvol bedsysteem, dat in 1974 begon als “Classic System”, de directe voorloper van het hedendaagse “LIFETIME Kidsrooms Original”.
Een ontwikkeling die werd doorgezet door de derde generatie van de familie Engel. Lars en John Engel kwamen in 1982 in het bedrijf, en acht jaar later werd een verkoopkantoor geopend naast M. Schack Engel A/S. Ten slotte werden in 1992 beide bedrijven samengevoegd in 2008 naar M. Schack Engel A/S. De twee broers werden vanaf toen ondersteund door huidig mede-eigenaar Keld Nielsen.

Tot op heden worden alle LIFETIME Kidsrooms Original meubelen geproduceerd in ons eigen familiebedrijf – met behulp van deskundige meubelmakers en houtbewerkers en een ultra-modern machinepark. De thema werelden worden gemaakt in samenwerking met tal van ontwerpers, uitgevoerd in de nieuwste trends om de dromen van kinderen tot leven te brengen.

Tags: Beka Boxspring aanschaffenZetels deinze